Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

Βουλιάζουμε στην βαρβαρότητα

Πτωχεύσαμε ως κοινωνία. Όχι ως οικονομία. Και δεν πτωχεύσαμε τώρα. Είμαστε πτωχοί χρόνια τώρα και τώρα καλούμαστε να το συνειδητοποιήσουμε.
Δεν έχει σημασία να καταγράψω αιτίες (εξάλλου υπάρχουν οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι κλπ που το έχουν κάνει με συνέπεια χρόνια τώρα) αλλά να παρουσιάσω μία δική μου εκτίμηση για το μέλλον, το πτωχευμένο και χρεοκοπημένο μέλλον μας.
Η αποτύπωση θα γίνει με τρόπο δομημένο (το αντίθετο της κοινωνίας μας) σε κάποιους τομείς της δραστηριότητας μας ως κοινωνοί/πολίτες/κάτοικοι.
Έχουμε λοιπόν:

Πολιτική: χρεοκοπία των αστικών κομμάτων που μας κυβερνούν και αύξηση επιρροής των ακραίων πολιτικών μορφωμάτων δεξιά-αριστερά.

Εσωτερική Μετανάστευση: Βίαιες εκδηλώσεις εναντίον μεταναστών από ακραίες ομάδες. Να αναφέρω ως παράδειγμα τις ακραίες εκδηλώσεις των Ταυλανδών εναντίον των Κινέζων μεταναστών στα τέλη του προηγούμενου αιώνα μετά την κατάρρευση της οικονομία της Ταυλάνδης. Κάτι αντίστοιχο πιστεύω ότι θα γίνει και εδώ.

Εξωτερική Μετανάστευση: Μαζική έξοδος πολιτών μας προς αναζήτηση εργασίας σε όλες τις μεριές του πλανήτη. Δυνατά μυαλά (brain drain) και χέρια θα προσφέρουν αλλού τις υπηρεσίες τους.

Εκπαίδευση (διότι παιδεία δεν έχουμε): Το ήδη παρηκμασμένο εκπαιδευτικό μας σύστημα, των κακών σχολείων, των κάκιστων πανεπιστημίων θα απαξιωθεί ακόμα περισσότερο. Δάσκαλοι και καθηγητές κακοπληρωμένοι, μαθητές και φοιτητές να ρέπουν στην τεμπελιά. Η παρα-παιδεία θα συνεχίζεται.

Υγεία: Τα δημόσια νοσοκομεία παρακμάζουν. Όσοι έχουν χρήματα θα απευθύνονται στην ιδιωτική υγεία. Οι υπόλοιποι θα συνεχίζουν να δίνουν φακελάκια στους κακοπληρωμένους και μέτριους προς κακούς γιατρούς προκειμένου να τους παρασχεθεί μία κάποια βασική περίθαλψη.

Δικαιοσύνη: Θα γίνει ακόμα χειρότερη. Αν έχεις λεφτά να λαδώσεις θα βρεις το δίκιο σου (έχεις, δεν έχεις).

Περιβάλλον: Καταπατήσεις, μόλυνση, τσιμεντοποιήσεις, καταστροφή του πλούτου της χώρας.

Αγροτική παραγωγή: Παρατημένα κτήματα και αγροτικές καλλιέργειες

Τουριστική δραστηριότητα: Υποβάθμιση της όποιας ποιότητας είχε αναπτυχθεί.

Βιομηχανία: ε!!! ναι! Όχι εδώ, δίπλα (Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ)

Πολιτισμός: Χμ!!! είχαμε? Θα πάρει πάλι τα πάνω του το τραγούδι του αποχαιρετισμού (Καζαντζίδης κλπ).
Α ναι. Θα έχουμε τηλεόραση. Τούρκικα και αργεντίνικα σήριαλ.

Θα μπορούσα να γράψω και πολλά άλλα. Αλλά δεν έχει νόημα. Κουράστηκα.
Αν με ρωτούσε κάποιος τι θα μπορούσε να γίνει ως αντίδραση, θα του έλεγα ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι. Οι συμπολίτες μας δεν έχουν την απαιτούμενη παιδεία για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Δεν μπορούν να αλλάξουν.
Στα διλήμματα Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα και Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε το μέλλον είναι : Βουλιάζουμε στην βαρβαρότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: