Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όχι άλλα Pins, passwords και καλώδια

Η ψηφιακή εποχή μας έχει αποσυντονίσει τελείως. Τις προάλλες ένας φίλος μου εξέφρασε το παράπονό του για την δυσκολία του πλέον να θυμάται τα τόσα pins και passwords που καλείται να χρησιμοποιεί για να κάνει τις διαδικτυακές εργασίες του.
Pin (Personal Identification Number): κινητό, ΑΤΜ, mobile INTERNET κλπ. Δεν αποτελεί καλή λύση να κάνετε store τα pins των τραπεζών στο κινητό όπως επίσης να μην χρησιμοποιείται ένα pin num για όλα.


Passwords: Τράπεζες, Internet Sites, Social Networks, οι υπολογιστές που χρησιμοποιείς. Χαμός!!!. Ή θα πρέπει να έχεις password για όλα, κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο,ή θα πρέπει να έχεις φοβερή μνήμη και να θυμάσαι τα τόσα pins&pass ή θα πρέπει να είσαι εξαιρετικά οργανωμένος με ένα κρυπτογραφημένο αρχείο pins και passwords το οποίο θα πρέπει να συντηρείς (μην ξεχνάμε τις επιβεβλημένες αλλαγές passwords - κυρίως από τράπεζες) το οποίο θα backup-αρεις συχνά ή καλύτερα να το κάνεις και versioning. Φρίκη!!!
Αλήθεια πόσοι από εμάς δεν έχουμε lockarει το κινητό ή τον λογαριασμό της τράπεζας μπερδεύοντας το ένα pin ή pass μέ ένα άλλο. Όμως Θα μου πείτε, γιατί ασχολούμαι με ένα τέτοιο ζήτημα αν δεν έχω να δώσω μία λύση.
Πέρα από την απόκτηση ενός laptop με fingerprint δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη λύση μείωσης των καταραμένων αλφαριθμητικών που κατατρέχουν την σκέψη μας. Εμπρός Dilbert πες τα μας:

Και τα καλώδια που χωράνε στον τίτλο? Απλά σήμερα το πρωί άνοιξα το κουτί που έχω αποθηκευμένα όλα τα καλώδια φόρτισης, usb σύνδεσης και φριίκαρα... έχουν μαζευτεί τόσα πολλά. Ούτε με ταμπέλες σε κάθε ένα από αυτά δεν τα ξεχωρίζω. Κουβάρια γίνονται όλα. γκρρρρ!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπέρα Χρήστο. Είναι απλό! Βάλε παντού τον ίδιο κωδικό και είσαι εντάξει! Μήπως γνωριζόμαστε; Είχα συμμαθητή με αυτό το όνομα. Ελα μια βόλτα απο το μπλογκ μου να δεις την φωτό μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι Προσήνεια

Τα άτομα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία χαρακτηρίζονται κυρίως από την αγάπη και το ενδιαφέρον που δείχνουν στον συνάνθρωπο τους. Δείχνουν μεγάλη ευαισθησία απέναντι στον ανθρώπινο πόνο και πάντοτε δείχνουν μεγάλη θέληση για συνεργασία με τους γύρω τους. Εμπιστεύονται εύκολα τους άλλους ενώ πολύ σπάνια κάνουν κακή κριτική για άτομα που γνωρίζουν. Είναι άτομα που προσπαθούν και αποφεύγουν τις συγκρούσεις ενώ όταν έχουν διαφορές με άλλους προσπαθούν να βρουν μια συμβιβαστική λύση. Συνήθως Δεν τους αρέσει να μιλούν πολύ για τον εαυτό τους καθώς πιστεύουν ότι οι ίδιες τους οι πράξεις είναι αυτές που αναδεικνύουν την προσωπικότητα τους.

Φεουδαρχία, μια μεσαιωνική νοοτροπία

Εισαγωγή Ο J. Le Goff στο κείμενο του για την «Ιστορία των νοοτροπιών» αναρωτιέται: «Η φεουδαρχία, πάλι, τι είναι; Ένα σύνολο θεσμών, ένας τρόπος παραγωγής, ένα κοινωνικό σύστημα, ένας τύπος στρατιωτικής οργάνωσης; [1] » Ο Κ. Ράπτης αναφέρει ότι «ο όρος φεουδαλισμός χρησιμοποιήθηκε μεταγενέστερα και όχι από τους Ευρωπαίους του Μεσαίωνα για να δηλώσει ένα σύστημα σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων σε προσωπική βάση [2] ». Ο δε D. Nicholas [3] εκφράζει την άποψη ότι η φεουδαρχία δεν μπορεί να οριστεί ως «σύστημα». Αντίθετα προτιμά χρησιμοποιήσει τον όρο «φεουδαρχικές σχέσεις» ή «φεουδαρχικός δεσμός» ως πλαίσιο ρύθμισης των ανθρωπίνων σχέσεων όπου βασικό χαρακτηριστικό αποτελεί η υποτέλεια, «ο προσωπικός δεσμός ενός υποτελούς με έναν άρχοντα [4] ». Νοοτροπία τι είναι; Σύμφωνα με την λεξικογραφική ανάλυση στο κείμενο του J. Le Goff η νοοτροπία «δηλώνει το συλλογικό χρωματισμό του ψυχισμού, τον ιδιαίτερο τρόπο που νιώθει και σκέφτεται ένας λαός, μία ορισμένη ομάδα ανθρώπων [5] ». Σκοπός αυτή

ΜΚΟ και κοινωνικές συγκρούσεις

Εισαγωγή Μία από τις πλέον διαδεδομένες έννοιες στη σύγχρονη πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή μαζί με αυτήν της «παγκοσμιοποίηση» είναι η έννοια της «Κοινωνίας των Πολιτών» (εφεξής στο κείμενο ΚΠ). Αν και η έννοια της ΚΠ αναφέρεται στις κοινωνικές επιστήμές από παλιά, ωστόσο την τελευταία δεκαετία έχει ξαναβρεθεί στο επίκεντρο του πολιτικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος και ο λόγος είναι οι αλλαγές στη σύγχρονη κοινωνία. Σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο καθηγήτη Βούλγαρη, η κοινωνία των πολιτών θεωρείται αντίβαρο απέναντι στην φθορά, την απο-ηθικοποίηση, την αποξένωση και τη χαλάρωση της κοινωνικής συνοχής στα δημοκρατικά καθεστώτα της ύστερης νεωτερικότητας και των παγκοσμιοποιημένων κοινωνιών. Η δεύτερη έννοια που θα μας απασχολήσει είναι αυτή της κοινωνικής σύγκρουσης και στα πλαίσια της συγκεκριμένης εργασίας θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τον βαθμό σύνδεσης της ΚΠ με τις κοινωνικές συγκρούσεις. Η δομή της εργασίας είναι η ακόλουθη. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα παρουσιαστούν οι έννοιες