Κυριακή, Νοεμβρίου 23, 2008

Όχι άλλα Pins, passwords και καλώδια

Η ψηφιακή εποχή μας έχει αποσυντονίσει τελείως. Τις προάλλες ένας φίλος μου εξέφρασε το παράπονό του για την δυσκολία του πλέον να θυμάται τα τόσα pins και passwords που καλείται να χρησιμοποιεί για να κάνει τις διαδικτυακές εργασίες του.
Pin (Personal Identification Number): κινητό, ΑΤΜ, mobile INTERNET κλπ. Δεν αποτελεί καλή λύση να κάνετε store τα pins των τραπεζών στο κινητό όπως επίσης να μην χρησιμοποιείται ένα pin num για όλα.


Passwords: Τράπεζες, Internet Sites, Social Networks, οι υπολογιστές που χρησιμοποιείς. Χαμός!!!. Ή θα πρέπει να έχεις password για όλα, κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο,ή θα πρέπει να έχεις φοβερή μνήμη και να θυμάσαι τα τόσα pins&pass ή θα πρέπει να είσαι εξαιρετικά οργανωμένος με ένα κρυπτογραφημένο αρχείο pins και passwords το οποίο θα πρέπει να συντηρείς (μην ξεχνάμε τις επιβεβλημένες αλλαγές passwords - κυρίως από τράπεζες) το οποίο θα backup-αρεις συχνά ή καλύτερα να το κάνεις και versioning. Φρίκη!!!
Αλήθεια πόσοι από εμάς δεν έχουμε lockarει το κινητό ή τον λογαριασμό της τράπεζας μπερδεύοντας το ένα pin ή pass μέ ένα άλλο. Όμως Θα μου πείτε, γιατί ασχολούμαι με ένα τέτοιο ζήτημα αν δεν έχω να δώσω μία λύση.
Πέρα από την απόκτηση ενός laptop με fingerprint δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη λύση μείωσης των καταραμένων αλφαριθμητικών που κατατρέχουν την σκέψη μας. Εμπρός Dilbert πες τα μας:

Και τα καλώδια που χωράνε στον τίτλο? Απλά σήμερα το πρωί άνοιξα το κουτί που έχω αποθηκευμένα όλα τα καλώδια φόρτισης, usb σύνδεσης και φριίκαρα... έχουν μαζευτεί τόσα πολλά. Ούτε με ταμπέλες σε κάθε ένα από αυτά δεν τα ξεχωρίζω. Κουβάρια γίνονται όλα. γκρρρρ!!!

1 σχόλιο:

Italodisco είπε...

Καλησπέρα Χρήστο. Είναι απλό! Βάλε παντού τον ίδιο κωδικό και είσαι εντάξει! Μήπως γνωριζόμαστε; Είχα συμμαθητή με αυτό το όνομα. Ελα μια βόλτα απο το μπλογκ μου να δεις την φωτό μου!