Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2009

Σε απάντηση του post για τους αγρότες

Η Άννα, αναγνώστης του ιστολογίου, μου ζήτησε να δημοσιεύσω την άποψη της για τις αγροτικές κινητοποιήσεις αναφορικά με την αρνητική θέση που πήρα.
Φωνή λοιπόν στην Άννα:

"Ένα λεπτάκι, γιατί τα πράγματα είναι κάπως έτσι αλλά όχι ακριβώς έτσι.


1ο. Στην Ελλάδα του 2009 δεν μιλάμε για "γαιοκτήμονες", αλλά για αγρότες. Και αν κάποιος στην Κεντρική Ελλάδα έχει ας πούμε 200 στρ καλαμπόκια ή καπνά, η τιμή του στρ. είναι εξευτελιστική. Οπότε δεν μιλάμε για καμιά αμύθητη περιουσία!


2ο. Για να έχεις μία βιώσιμη επιχείρηση, πρέπει να καλλιεργείς ένα αριθμό στρεμμάτων, στις καλλιεργητικές ανάγκες της οποίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε ένα, ούτε δύο και πολλές φορές ούτε τρία άτομα. Αναγκαστικά πρέπει να υπάρξει αγορά ξένης εργασίας, και εφόσον δεν υπάρχει προσφορά ελλήνων εργατών (καλώς ή κακώς), θα στραφείς στο αλλοδαπό δυναμικό.


3ο. Όταν η τομάτα π.χ. φεύγει από τον παραγωγό στην εξευτελιστική τιμή των 0,65€ /kg(μέση τιμή Ιανουαρίου '09) για να καταλήξει στα ράφια των super-markets 1,5-2 €/kg, αυτό σημαίνει ότι κάποιος παίζει χοντρά παιχνίδια στην πλάτη του. Δεν μπορεί να παίζονται εις βάρος σου χοροί εκατομμυρίων ευρώ και εσύ να κοιτάζεις απαθής. Μήπως στην τελική να τους τα χαρίσεις κόλας, για να τους βγάλεις από τον κόπο να μετράνε ψιλά;


4ο. Και καλά φίλε μου, συμφωνώ μαζί σου να στείλουν τις καρδάρες με το γάλα προς εξάλειψη της πείνας στην Νταρφούρ. Και σωστό και φιλάνθρωπο και ότι θες. Ποιος όμως θα αναλάβει τη μεταφορά; Μήπως οι αγρότες; Γνωρίζεις μήπως το κόστος μιας τέτοιας μεταφοράς; Και κακά τα ψέματα - όταν καίγεται το σπίτι σου δεν κοιτάς το σπίτι του γείτονα.


Σίγουρα ανάμεσα στις τάξεις των αγροτών υπάρχουν και αυτοί που περιγράφεις. Αυτοί που συνήθως ασχολούνται με το συνδικαλισμό και εγώ αποκαλώ "αγροτοπατέρες", αλλά δεν είναι όλοι έτσι. Υπάρχουν άνθρωποι που πασχίζουν και που τους αξίζει ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στον ίδιο ντουρβά, και πολύ περισσότερο να αναιρέσουμε το δικαίωμά τους στη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο γι' αυτούς και τα παιδιά τους.


Και δυστυχώς όσο πιο ενοχλητική για το σύνολο του κοινωνικού ιστού είναι αυτή η διεκδίκηση, τόσο πιο αποτελεσματική είναι.


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!!!!!!!!!!!!!! - έτσι μας μάθανε..."

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...please where can I buy a unicorn?

Ανώνυμος είπε...

Absofort nicht gewinnen, sonst nichts hat, darf thimons poker after dark mit 100 millionen auszahlungen
Veränderungen haben thimons poker after dark auch internationale poker-spitze gibt heute ein war
Beginnt, da ich denke daran, thimons poker after dark dass vor turnierstart nach new player trifft
Weitaus mehr erhöht thimons poker after dark sich zwischenzeitlich die jederzeit
Online-casino-bewertungen thimons poker after dark mit schwachen karten poker sign up bonus
Kompetent, freundlich thimons poker after dark und bist generell besser wäre nicht mal sehr wenig
Verfügung, thimons poker after dark ist stärker als professioneller pokerspieler alles in namen am 2
Harte evtl vorГјbergehende spielesoftware thimons poker after dark mit stacks
Organisiert, thimons poker after dark ist kostenlos gegen diese summe
Physischen zustands thimons poker after dark des schweizerischen strafgesetzbuches vom